9 Ağustos 2012 Perşembe

AÖO Sınav Uygulamaları Hakkında Bilgi

Açık Öğretim Okulu Merkezi Sistem Sınav Uygulaması
Öğrenciler yeni kayıt veya kayıt yenileme esnasında belirtmiş oldukları sınav merkezinde sınava girecektir. Öğrencinin seçmiş olduğu sınav merkezi, sınav merkezi olma konusunda yeterli öğrenci sayısına ulaşamazsa en yakın sınav merkezine yönlendirilir.

Okul müdürlüğünce veya İl- İlçe Sınav Yürütme Kurulunca yedek salonda sınava alınması uygun görülenler dışında her ne sebepten olursa olsun belirtilen bina ve salon dışında başka bir merkezde sınava alınmaz.

Geçerli mazereti sebebiyle yedek salonda sınava girecek olan adaylar cevap kâğıdını, her oturum için test kitapçığında bulunan derslerin sırasına göre kodlamalıdır. Sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır.

Sınavda sınav giriş belgesi ile nüfus cüzdanı ya da ehliyet gibi fotoğraflı ve geçerli bir kimlik kartı bulundurması zorunludur.

Sınavlar sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum halinde yapılır.

Sabah oturumu saat 10.00’da, öğleden sonraki oturum saat 14.00’te başlar.

Sınava başlama saatinden en az yarım saat önce sınav yerinde bulunulması gerekmektedir.

Sınavın yapılacağı bina ve salonu sınav gününden önce gidip görmek yararlı olacaktır.

Sınavda yumuşak uçlu kurşun kalem ve silgi bulundurulmalıdır.

Açık Öğretim Okulu iletişim organı http://aio.meb.gov.tr/ WEB sayfasıdır. Sınava giriş ve sınav sonuç belgeleri adrese gönderilmemektedir. Sınav giriş ve sonuç belgeleri Açık İlköğretim Okulu bilgi sisteminde duyurulmaktadır. Açık Öğretim Okulu tarafından yapılan duyuruların takip edilmesi öğrencilerimizin yararına olacaktır.

ÖNEMLİ UYARI: Sınavlarda sınav salonunda bulunan diğer öğrencilerin cevap kâğıtları dikkate alınarak Sınav Hizmetleri Şubesi tarafından kopya analizi yapılmaktadır. Sınavlarınızın iptal olmaması için kopya çekmeyiniz, çektirmeyiniz.
AÖO,AİO, sınav yerleri, sınavların yapılması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder