9 Ağustos 2012 Perşembe

AÖO Sinav Giriş Yeri, Sinav Yeri Değiştirme Hakkında Bilgi

Sınav Giriş Yeri

Açık Öğretim Ortaokulu, kayıt yenileme ve yeni kayıt işlemlerinde tüm il-ilçe merkezlerini, öğrencilerimiz için sınava girecekleri merkez olarak seçmelerine izin verir.

Dönem sınavı için sınav kütüğü oluşturulurken, kayıt yenileten ve yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin seçmiş oldukları sınav merkezlerinin öğrenci sayısı kontrol edilir. Bu sayılara göre Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü kesin sınav merkezlerini belirler.


Eğer öğrencinin sınav merkezi olarak seçtiği yer yeterli öğrenci sayısına ulaşamamışsa, en yakın sınav merkezine yönlendirilir. Öğrencilerimiz sınav yerlerini sınav tarihinden yaklaşık 10 gün öncesinde Açık Öğretim Ortaokulu Bilgi Sistemine “Öğrenci Girişi” nden sisteme şifreleri ile girerek öğrenebilirler.

Sınav Yeri (Özel Durum)

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri Merkezi Sistem Sınav Uygulamasına göre sınav yerleştirmesi yapılan bina, salon ve sırada dönem sınavlarına katılırlar. Ancak, özel durumları bulunan öğrencilerimiz söz konusu özel durumlarına uygun yerlerde sınava alınırlar.

Buna göre;
Görme engelli veya ellerini kullanamayan ortopedik engelli öğrencilerimiz ayrı salonlarda, 2 görevli gözetmen (Okutman) vasıtasıyla sınava alınırlar.

Herhangi bir engeli sebebiyle sınav yapılan binalara gidemeyen öğrencilerimiz bulundukları yerlerde (evde, hastanede, cezaevinde) sınava alınırlar.

Sınav Yeri Değiştirme

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin sınav yeri yerleşim işlemleri Merkezi Sistem Sınav uygulamasına göre yapılmaktadır. Sınav yeri belirleme işlemi öğrencilerin yeni kayıt ve kayıt yenilemede belirttikleri merkezlere göre yapılmaktadır.

Söz konusu yerleştirme işlemi Sınav Organizasyonunun yapılabilmesi için (soru kitapçıklarının ve cevap kâğıtlarının basılarak sınav merkezlerine dağıtılması) sınav tarihinden yaklaşık 20-25 gün öncesinden tamamlanmaktadır. Sınav yeri belirleme işlemi tamamlandıktan sonra çeşitli nedenlerle (askerlik, tayin, taşınma, sağlık sorunları gibi ) belirttikleri merkezde sınava giremeyecek öğrencilerimiz Açık Öğretim Ortaokulu'na yazılı başvuruda bulundukları takdirde yedek salonda sınavlara alınırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder